Barion Pixel
A weboldalon cooke-kat használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk.
Részletes leírás
 
Bezár
Termékek Menü
   

Ezért jó választás a fajáték

Hét ok, amiért érdemes a fajátékot választani

Fajátékokkal több mint egy évezrede játszanak a gyermekek, szemben a műanyag játékokkal, amelyek a 20. században jelentek meg. Megjelenésüktől kezdve a műanyag játékok évről évre egyre nagyobb mértékben szorítják ki a piacról a természetes alapanyagból (fából, papírból) készült játékokat. Napjainkban a játékok többsége műanyag. Pedig sok érv szól amellett, hogy fából készült játékokat vásároljunk gyermekeinknek.

A fajátékok bevonják a gyermekeket a játékba.  A fajátékoknál nincs egy gomb, amit meg lehet nyomni és aztán csak hallgatni vagy nézni kell, hogy mi történik. A fajátékoknál fizikai kapcsolat van, a gyermeknek folyamatosan tennie kell valami ahhoz, hogy történjen valami. Húzni kell a játékot, egymásra kell tenni vagy össze kell kapcsolni. Ezek a látszólag egyszerű dolgok folyamatos gondolkodásra késztetik a kisgyermeket.

Kevesebb kémiai méreganyag. A fa játékok nem tartalmaznak méreganyagokat. Természetes anyagokból készülnek és ezért biztonságosak a gyermekek számára. A fajátékok többségénél natúr olajokat vagy nem toxikus festékanyagokat használnak a gyártók.

A fa struktúrája. A fajátékokkal felfedezik a gyerekek a fára jellemző tulajdonságokat, a fa érdességét, görcseit, keménységét, súlyát.

Kevesebb környezeti terhelés. A fajátékok elkészítéséhez fára van szükség, esetleg ragasztóra, csavarra és valamennyi festékre. Ez jóval kisebb környezeti terhelést jelent, mint a műanyag vagy az akkumulátor, melyek vegyi anyagokat tartalmaznak, úgy mint cink-klorid, alkáli, lítium, NiMH és ólomsav. Több száz évben mérhető a műanyag lebomlási ideje, míg a fa pár év alatt lebomlik.  A műanyaghoz szükséges alapanyagok kitermelése környezetkárosító hatású, míg a fa újratelepíthető, kitermelése nem jár környezetkárosítással (FSC).

Kevesebb veszély. Káros és akár végzetes is lehet egy akkumulátor lenyelése, szintén egészségre káros hatású egy műanyag lenyelése. A fának ezzel szemben nincs semmilyen károsító hatása a szervezetre.

Generációk játszhatnak vele. A fajátékokkal több generáció is tud játszani, tartós, nem törik el, nem kopik, míg a műanyag játékok eltörnek, elöregszenek és a kukában kötnek ki.

Egyéb megfontolások. Azok a játékok, amelyeknél csak egy gombot kell megnyomni és a szerkezet azt mondja, hogy “Szeretlek” vagy elkezdi sorolni az ABC betűit, nem feltétlenül hasznosak a gyermekek számára. Gondoljunk csak végig! Kitől kellene, hogy megtanulja a gyermek az ABC betűit? Nem gondolom, hogy egy géptől kellene, hogy a gyerekeink azt hallják, hogy szeretlek.

forrás: www.naturalparentingtips.com

Raktár készlet
Üzenet küldése

JÁTÉK WEBÁRUHÁZUNK SZÁMA: 0036-20-269-0808  Üzenet küldése  >>

Mobilra
optimalizált
webáruház