Barion Pixel
A weboldalon cooke-kat használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk.
Részletes leírás
 
Bezár
Termékek Menü
   

Montessori játék célja

Montessori játék célja

A montessori játék alapja:

A montessori játék alapja a többoldalú érzékelés A gyerekek érzékeléséhez vezető tevékenység a mozgás. A mozogni kezdő kisgyermek minden játékot megfog, majd később szájába vesz, néha elejti a játékokat. Az elejtett játékok után mozdul, zajokra, fényekre mozgással reagál.

A gyerekeket mindig érdeklődnek a körülöttük található játékok iránt. Hát még ha a játékok mozognak is! A forgástestek: a gömb, a henger, a kúp (montessori torony), a téglatest, kocka, gúla mind-mind fejlesztő hatásúak a kisgyermekek számára. Gyerekek kedvelt tevékenysége az alakzatok, élek, hajlatok kitapintása.

 

A montessori játék célja:

Montessori játék megismerése úgy mint egy fa kocka, téglatest, félkörív, golyó, háromszögek megismerése, kitapintása teszi lehetővé a kisgyermeket körbevevő világ egyre többoldalú érzékelését. A fa építőkockákkal való játék a méretek, a színek és az alakzatok megismertetésére alkalmas. Egy fa hasáb hossza, ill. alapélei különböző méretűek lehetnek, ennek észlelésével elindul a vastag és vékony fogalmak megismerése. A különböző méretű hasábok nagyszerűen érzékeltetik vastag és a vékony fogalmának viszonylagosságát. A montessori játék célja mindig a megtapasztalás útján szerzett tudás.

 

Tapintás fontossága és a montessori játék:

A tapintás fejlesztésében segítséget nyújtanak a tapintós fejlesztő játékok, s ha már meguntuk a szép játékokat, magunk is készthetünk montessori játékot! Tegyünk egy dobozba különböző alakú fa játékokat, kössük be a kisgyermek szemét, hogy ne láthassa mit is húz ki a dobozból. Kérjük meg, hogy tapintás alapján nevezze meg a fa játék formáját, úgy mint kocka, téglatest, gömb, háromszög. Ennél a játéknál is érvényesül a montessori pedagógia. Ugyanebben a játékban megkérhetjük, hogy csak egyféle síkidomokat vegyen ki a dobozból. Ezt a tipikusan mintessori játékot különböző szövetekkel is eljátszhatjuk. Az érzékelés gyakorlásához Mária Montessori mindig speciális anyagokat készített. Mária Montessori az íráshoz és olvasáshoz is segédeszközöket használt. Kezdő lépésként geometriai formákat használt, téglalapot, négyzetet, háromszöget. Később a számokat, ABC betűket úgy tanítja, hogy azok megfoghatók, mozgathatók. Játék webáruházunk széles választékot nyújt mindenkinek aki montessori játék iránt érdeklődik.

Tartalomhoz tartozó címkék: montessori játék
Raktár készlet
Üzenet küldése

JÁTÉK WEBÁRUHÁZUNK SZÁMA: 0036-20-269-0808  Üzenet küldése  >>

Mobilra
optimalizált
webáruház